Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En Sons och Broders sista tid




Jag berättade för dej lugnt & sakligt



Mina dagar är räknade

Kräftan äter mej levande

Högst ett halvår

Först såg du helt tom ut

& satt bara & stirrade på mej

Sen började du storgråta

Det var som att du plötsligt

inte kunna hålla tillbaka allt

som du brukar

& som har gjort att vår relation

har utarmats sakta

Jag klappade dej på kinden

& gick ut slog upp en stor konjak till dej

& en ännu större till mej

Sen satt vi tysta länge & bara

såg på varandra

& mina tårar föll också

Mindes när du kom till

min fotbollsträning

när jag var 8 år

& vi köpte landgångar

& gick hem & tittade på Dave Allen

Det var fint

Innan katastroferna eskalerade

& kontakterna förtvinade


& nu ikväll

35 år senare

men det känns som allting

är

Nu

Som att cirklarna sluts

Jag ska dö

Tänk att det skulle krävas

ett dödsbud

för att vi skulle kunna mötas

Döden & Kärleken

är samma andetag


Jag bodde hos dej

den sista svåra tiden

& du skötte om mej så fint

Fick sova i din sköna säng

Du låg på madrass på golvet

Sköterskor kom med morfin

Syskonen & Du satt hos mej

när jag drog mina sista andetag

& jag kände er starka kärlek

som ett sprittande ljus i mitt blod

Pappa & min bror

kom till mej i det vita ljuset

Kunde inte se dom

Men kände deras närvaro

Änglar

svävade hos er i rummet

& allting var öppet & brinnande

sant.




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2011-08-24 15:39



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sorgligt, vemodigt och vackert, allt på samma gång.
2011-08-25

    glasa VIP
"Döden & Kärleken
är samma andetag"

så enormt vackert
ja, så är det
tänk att du vet det

åh,
att du skrev
2011-08-24

    ej medlem längre
Sorligt men ändå fint !
2011-08-24

  Ninananonia VIP
Berörande ...
2011-08-24
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP