Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

De dödas eftermiddag

 

 

Där var längre ingen fest,
men avdukat, stenigt och svårforcerat.

Så som de sorgliga lever
när de börjat få slut på imitationer
och ännu inte kallat på Gud.

De dödas eftermiddag är skoningslös.

Så som matadoren
när han sticker spjutet i sitt eget hjärta
och låter tjuren leva.

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 284 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-08-25 14:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Skoningslös och gripande
2011-08-25

  Larz Gustafsson VIP
Det kommer att bli en de dödas kväll här.
Jag önskar att jag vore fysiskt död i bokstavlig bemärkelse.
2011-08-25

  anits VIP
Sorgliga ord om livet, men så bra skrivet
fångar verkligen mig som läser
2011-08-25

  Anders Perols
Dystra ord om livet och så strålande bra skrivet. Vilka liknelser! Jag lyfter på kockmössan.
2011-08-25

  lodjuret/seglare VIP
Litet såväl Bunuel som Dali eller till och med Al Pacino över den här underbart uppmålade tavlan i text och must.
2011-08-25

  Nanna X
aj
den texten stack som ett spjut
2011-08-25

  kirsti ylinikka VIP
"De dödas eftermiddag är skoningslös" önskar jag kommit på den själv...Applåder och publikens jubel!!!
2011-08-25

  Lethe
Jag HYLLAR denna! Helt fantastiskt skrivet! Bokmärker, applåderar! Vackert!
2011-08-25
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP