Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taggad som   IDESTRÖM




Det metriska systemet - jag har inga planer

 

Vad praktiskt med meter

och delar av meter

som deci, centi, kilo och milli

jämfört med fot, alnar och

andra ålderstigna enheter

 

Digitalt, decimalt och allt är klart

Så varför börja mäta världen

i fotbollsplaner?

 

Amazonas regnskogars skövling

och skogsbränders omfattning

kan väl lika gärna

och mycket klarare mätas

i kvadrat av varje meter

och benämnas som

det ju heter




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 198 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-08-27 15:59



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Amazonas regnskogar är vid närmare påseende tredimensionella - jag håller en kubistisk hacka på måtten, rymdekonomi i st f plattekonomi - men f.ö. en bra versidé ;)
2011-08-27

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Fotbollsplaner kan ju ha lite olika storlekar också.
2011-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström