Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

i tystnaden från gräsklipparen förnimmer jag det andra

bryggans varma brädor
mot bara fötter
ser en segelbåt passera
solglitter, dis, skäggdoppingar i grupp

med handflator mot himlen
solen värmer

vattnets kluckande under mig
blundar, liggandes på rygg
gräshoppans gnissel, passerar
en slända står ovanför, stilla
viker av mot strand

trädkronors stilla susande
i fjärran en båt
ett barn skrattar långt bort

äntligen, i gräsklipparens tystnad
bara jag och det egentliga sammanhanget




Fri vers av Ewa Åkerlind
Läst 772 gånger och applåderad av 9 personer
Utvald text
Publicerad 2011-08-27 20:07



Bookmark and Share


  Anita Brännström VIP
du beskriver så jag ser dig ligga i en båt...härlig tanke...längtar efter min båt
2011-08-29

  Lena Själsöga Keijser
du skriver mig in i bilden

tack

och det är skönt då gräsklippare tystnar
2011-08-28

  walborg
På somrarna verkar det var mera tyst i storstan än på sommarställena. Sorgligt - tystnaden är så viktig för vårt inre liv.
2011-08-27
  > Nästa text
< Föregående

Ewa Åkerlind
Ewa Åkerlind