Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sammetshandlarna

 

 

jag ser Ringvägen åka förbi därutanför
på väg till sammetshandlarna 

deras djupblå gardin stänger ute världen
och gör den tolkningsbar

 

när jag blir vuxen ska jag t ex
tolka vinterhalvåret


den svarta sammeten under broarna
är drickbar och välvande

man förhandlar inte med broar
man bara låter dem ta med sig till ett DÄR

 

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av Catharina Edin VIP
Läst 219 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-08-29 15:09



Bookmark and Share


  Anya VIP
Mycket fin och intressant bild växer fram när jag läser.
2011-08-30

  L Patrik W Johansson VIP
Det finns ett avsnitt i den romerska pjäsen jag inte översatt färdigt än som handlar om handelsmännen kring ett bröllop

när jag lagt det igenkännande leendet åt sidan att en text nu och då är inne på samma tidlösa tema så får texten sin egen kulör

Be well,
LPWJ
2011-08-29

  Anders Perols
Edinskt så att det förslår. Du har sannerligen ett alldeles eget sätt att förvalta språket och det är få förunnat.
2011-08-29

  Ingela Svenson VIP
JA magi är detta, sammeten som en avskiljare mot det längtansfulla, eftersökta mot vardagens vinter men solkig snö på övergångsstälelt...
2011-08-29

  Daniel_78 VIP
Så magiskt, drapperier
Röster från skådespelarna
På andra sidan
2011-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Catharina Edin
Catharina Edin VIP