Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Efter åskans dunder når lugnet naturen igen

Stilla lägger mörkret sig över
stad och land, så silhuetter
avbildas på fasader över allt.

Ljusens magi fångar mystiken
inomhus, då flammornas sken
fångar skuggornas lekar.

Mysiga stunder inomhus, då
stormar rasar utanför, blandas
upp med ösande regn.
Åska dånar och skär i öronens
innerst rum. Tak lyfts då
styrkan växer innan stormen
bedarrar.

Kung Trion vaktar sitt rike,
då alla vattendjur, oroligt
simmar under piskande vågor.
Hajarna letar efter byten,
de kan leka sina vilda
lekar med.

Då ovädret bedarrat
finner naturen sitt lugn igen utan
några spår från stormens
oreda.

Från en kvist hörs ljuv fågelsång
då allt ligger stilla.
Havets spegel fångar
upp atmosfären i naturens
kretslopp.







Fri vers av Filosofen2
Läst 162 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-08-30 21:13



Bookmark and Share


  Ari Viklund
Moder Jord mullrar, väcker
oss att se hennes skönhet
som bor i vårt hjärtas rum
2011-08-31
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2