Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

mahognyfärjat fotoalbum

nu har jag fått nog
och tänkte dyka djupt ner i toalettstolen
för att komma ut till ett bättre land
för jag är trött på tanters sura miner
ideal makaroner
ideal mjöl
ideal kroppar, tankar, sexliv

och jävligt trött på tv

tänkte ta första bästa
uteliggarholk
med lukter av piss, spya och avtändning
för det är vad jag känner idag
att hela världen
dränker mig i

ta hela jordklotet och hänga upp i en rund skiva
och göra med den som muskulösa män gör på träningen
drrrn drrrn drrn drrn

\"se hennes feta röv, gjord av chips
och ändå slösar hon pengar på nutrilette\"

(det är så rökande tanter knyter band
och korsar sina rökringar över fem ynka minuter av kassafri tjänst)

\" hör han är dum i huvudet så som han läspar och flackar med blicken
och ändå slösar han pengar på blommor till någon främling som också tycker om naturen och mysiga hemmakvällar\"

\"åh jag kan nog lika gärna dö om jag inte får den där näsan i skyltfönstret\"

och överallt runt om oss i världen ligger folk döda, halvdöda och trasiga
eller ännu bättre osynliga

och glöm inte att ta kort på ditt våldtäktsoffer
det kan ju alltid dyka upp ett tillfälle då du kan visa släkt och vänner att det allt var bättre förr




Fri vers av lissa
Läst 1771 gånger och applåderad av 12 personer
Utvald text
Publicerad 2004-07-23 21:05



Bookmark and Share


  lyckeli
helt fucking underbart ju!
2009-01-23

  ms. r ghazale
fy fan va grym du är.
2008-04-16

  Dagg
Skitbra! Du måste ha varit rejält förbannad och trött när du skrev den här!
2005-05-04

  utopia
jag trodde inte dina dikter kunde blir så mycket bättre och väntade på en kommande skrivkramp.. men icke :)

helt underbar dikt, dina formuleringar, rytmen, ironin, ALLT

det blir faktiskt en femma (och jag brukar vara snål)
2005-03-09

    Hades Is Rising
Verkligen skitbra skrivet!
2004-12-27

  johii
och bra
mycket bra
2004-10-18

  fannyy
oj, du är grymt bra på att skriva =)
2004-10-10

  Torniquet
väldigt bra..ja..mer kreativ än så blir jag inte ikväll tyvärr..försöker att inte feberyra..
2004-09-17

    Hanna F
Mkt bra! Å sant. Jag vet att det kan kännas sådär...
2004-09-13

    Göte Holmlund
tack Lissa!
2004-08-24

  Fru Fralla
Jag älskar sista biten: "Glöm inte att ta kort på ditt våldtäkstoffer mm." Härlig och tankeväckande dikt...
2004-08-06

  Ola Rydberg
Starkt och tankvärt
den här gillade jag skarpt !!
2004-07-23
  > Nästa text
< Föregående

lissa
lissa

Mina favoriter
hej då
far är död