Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Galileos kamp - vetenskapens frihet

Jag tror på det mina ögon sett
så jag vädjar till er alla som har makt
låt oss våga tro att det finns
mer än en sanning

Låt oss våga tro
att en kunskap
inte behöver utesluta
en annan

Jag vädjar till alla er som har makt
som bemödat er så mycket
att begrunda min upptäckt
till den grad att ni upplever den som ett hot

Vänd er blick mot himlen
låt mig visa er det mina ögon sett
låt mig försöka förklara
låt mig försöka övertyga er
bestäm inte i förväg
vad som är möjligt
vad som är omöjligt

Låt oss skapa utrymme
för olika sorters tro
för olika sorters kunskap

Jag vill gärna tro att ni
besitter så mycket vishet
att ni kan tillåta mer än en tro
mer än en sorts kunskap
och ge det plats i vår värld

Låt oss tillsammans
vända vår blick mot himlen
och se det mina ögon sett
låt oss åtminstone begrunda
låt oss se om era ögon också ser
det jag ser

Vi väljer att tro
på det som egentligen är otroligt
låt oss också våga tro
på det som går att se

Ge vetenskapen frihet
låt oss våga se andra möjligheter
andra sanningar
det är min vädjan till er

©Ann Nehlin










Fri vers av ADI Nehlin
Läst 478 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2011-09-01 21:57



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja låt vetenskapen styra våra tolkningar. Det brukar alltid leda rätt. Eller åtminstone ge ett nytt perspektiv
2021-07-19

  Eva Akinvall (emca~vargkvinnan)
Så snyggt...:)
2011-09-05

  Ulf D VIP
Jag tycker om uppmaningen att låt oss alla bli välinformerade.
2011-09-02

  Göran Gustafsson VIP
Giordano Bruno (1548-1600) är en annan gestalt som satt flera år i fängelse och till slut brändes på bål för att han hade en från kyrkan avvikande syn på cosmos och religionen och som sådan en symbol får den ständiga kampen för rätten att ha och framföra en från den rådande "sanningen"avvikande åsikt.
2011-09-02

  Ninananonia VIP
:) ja...så var det nog :) för Galileo...
2011-09-01
  > Nästa text
< Föregående

ADI Nehlin