Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bemärkelse ömhet

Med rinnande ögon låter du mig välja.
Blåser ut sanden genom cirkelformade reflektioner och fångar den sista lågan av rotlöshet som genomskådar det sista kapitlet om turisterna.

Brevet var det första adresserat till min pionjär, inte till mig utan till min pionjär eftersom kärleken till romanen aldrig utgör ett sätt att leva.
Att våga ifrågasätta lidandets exstens är ett hot mot kärlekens ideal som utgör min vindsvåning på 115 kvadrat jag delar med en tro som jag aldrig kommer kunna sluta hoppas på.

minnesbilderna kommer tillbaka när jag inför mig själv letar mig ner bland kuddarna i sängen och ser framför mig ett improviserat skådespel mellan ljuset och strömkällan. Hennes dagbok ligger kvar på mitt golv, och sedan dess har jag inte bytit lakan.

men när hoppetslåga släcks
försvinner också tron till det vi har bevarat




Fri vers av Anton the poet
Läst 542 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2011-09-01 23:36



Bookmark and Share


  Blue Bird
balansen mellan vardag och dröm fick en här en tillfredställande verklighet, smyckat i vackra ramar....
Mycket bra!
2014-01-06

  lodjuret/seglare VIP
En del av den spännvidd som texter innefattar är de stavfel och formfel som förekommer i dem. Denna text är ytterligare ett exempel på detta fenomen. Spännande är även bildspråket, såväl som att texten känns abrupt oavslutad. Kanske är det till en del så att författaren till texten delvis använt sig av någon dialekt?
2013-11-01

    J. Herward
''Brevet var det första adresserat till min pionjär, inte till mig utan till min pionjär eftersom kärleken till romanen aldrig utgör ett sätt att leva.''

Skulle kunna vara ett citat ur en väldigt bra roman:)

denna dikt gillas...
2011-10-05

    Max Poisé
Du har onekligt väx i i ditt bildspråk och du finner fint avvägda ord i din text. Det är ju det som kallas för utveckling!. Tycker om det jag läser och applåderar stående!
2011-09-12

  Zelogath
Mycket vackert diktat
Gillar denna mycket
Ger mig en känsla av hopp och drömmar
Ömhet
Påminner mig mycket om min vän Allaverdis vackra rader
Samma passionerade flöde i orden
Silkeslent och drömmande
Varma applåder, gillas starkt!
2011-09-02

  Filosofen2
Dagbokens mysterium rymmer många historier...
Sorg, smärta, lycka som upplevts en gång.

Sorgen då allt slutat infinner sig då dagboken ligger kvar och täcket inte bytts.... Smärta, sorg, saknad bygger upp denna så läsvärda text att jag bokmärker dig.
2011-09-02

  anits VIP
Mycket berörande och ödmjukt skrivet
2011-09-02

  Ninananonia VIP
Ömsinta berörande tankar...

kärlekens boning..

hennes dagbok..

hoppets låga som släckts...
2011-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Anton the poet
Anton the poet