Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Samma ljus som Gud






 





Det är när vi väljer att

klä av oss allt

som vi vinner inträde

till festen

När vi vägrar att

kompromissa

bort det heliga

sätts

tillrättaställandets

läkeprocesser

igång

och

själen

finner nytt livsrum

och

kan andas

samma

ljus som Gud.

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-09-02 15:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fint, vackert, ljust och innerligt skrivet om den känsla som man upplever när man träder in det heliga och verkligen kan andas från djupet helt utan skydd, pansar och försvar. Att klä av sig alla roller och sedan stå helt naken inför Gud är också en sån väldigt god sak att sträva efter och dessutom helt väsentlig. Först när man står där med sitt nakna jag och ber så kan man ju bli accepterad och förlåten, och sedan också helad och förlöst. Där finner själen sitt livsrum och där kan man även andas samma ljus som Gud, som alls inte är en hatets Gud utan en kärlekens. Fast i och för sig så handlar det också, som dikten också säger, om att välja, och att även välja vad som ska genomsyra ens liv. Man kan få en plats vid festen. Man kan välja det heliga. Man kan välja att älska. Men trots att vi ofta nog klantar till det så är vi likväl sökta, önskade och välkomna även om vi inte riktigt gjort oss förtjänta av det. Kanske är det t.o.m. i just de situationerna, när vi är som allra svagast, som vi som mest behöver denna samma andning som Gud.
2011-09-08

  Kristina Wallbing
Instämmer fullständigt i denna mycket insiktsfulla dikt!
2011-09-02

  poetryGirl
sann
2011-09-02
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP