Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Diagnosen


en patologisk narcissist
hon ler i sin arrogans och grandiositet
recepten åker ut med matavfallet
hon har aldrig varit mycket för att källsortera

utsikten varifrån hon blickar så enastående att
hon omöjligt kan steppa ner
splendid isolation med Universum som scen

alltet hennes osvikliga dyrkare
som ecxtasy mot svindlande höjder,
Heathcliff har aldrig känts närmre

det står att hon är lättkränkt
rent av paranoid
att avundsjukan förblindar och styr
att objektiviteten aldrig går utanför jaget

att hon skulle hata konkurrens
bli förnedrad och alldeles slak
ribbor som hela tiden flyttas fram
som att bygga stegar till oändligheten

alltid omgiven av idiotins oförtjänta hyllningar
de hon förvärvat genom sin blotta existens
kameror som blixtrar och mattor som rullas ut

tystnaden när hon stiger ut
applåderna som ekar, uteblivet
något måste gått fel

de kanske inte sett henne ännu
eller vet hur man klappar,
kanske de inte ens kan se

den rena övertygelsen som rätar ryggrad
borstar bort och får fötter
aldrig någonsin förminskas av sanningar
som ej äga tillträde
till hennes värld där alla ljuger







Fri vers av deb8
Läst 600 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2011-09-04 18:43



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser
dina ord
är penslar
fyllda med
färg
med strömmande energier

är en fröjd att möta
just av den anledningen att du lyfter fram
det vilket kanske skall ses vara tragiskt - rent klart

objektiv kärlekskraft
2011-09-11

    Melona
Det har verkligen hänt någonting i ditt skrivande. Jag har inte verktyg för att ge dig en ärligt schysst kommentar, men på samma gång som du med lätthet skriver svenska på ett nästan klassiskt vis så är du ändå nonchalant lätt i stegen och det fixar du med bravur när ämnet ändå är såpass tungt.

Tycker om scenerna du målar och det som ändå verkar vara en slags stum reflektion för diktjaget.

Har verkligen ingenting att anmärka på, men mer sånt här tack!
Du håller för det längre. Noveller. Böcker. Vill ha. Dig. I min bokhylla.
2011-09-04
  > Nästa text
< Föregående

deb8