Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det var med denna text som jag kom med i antologin 181 dikter till Tranströmer.


Natten min vän

Natten är vaggan
För våra djupaste tankar
Natten är skördetid
För våra framtida frön
Natten är troende
Människors fruktan
Natten är konstnärers
Välförtjänta lön




Fri vers av ordskalv
Läst 581 gånger och applåderad av 40 personer
Publicerad 2011-09-05 03:45



Bookmark and Share


  Magdalena Eriksson VIP
bra om natten
skriver dagen sina dikter.
2015-11-04

  Melan
Gillar det dunkla men ändå klart beskrivande i denna.. Är målande i mitt eget skrivande så gillar den skarpt!
2013-08-29

  Göran P Rödholm
Fin dikt och välförtjänt med i antologin. Fröding tänkte i samma riktning, "det är skönt för skalder att få sova".
2013-06-08

  Rozsi.kovacs

helt fantastiskt bravo
2013-05-11

    Dan Myrbeck
Visst är den bra!
Grattis!
2013-05-07

  elin1
"Natten är konstnärers
välförtjänta lön"

- Underbara rader i en övrigt underbar text.
2013-04-02

    Tollwut
Enastående..
2013-03-18

    ej medlem längre
Outstanding
2012-08-19

  Katinka VIP
Mycket bättre än Tranströmer.
2012-05-28

    ej medlem längre
Ja, riktigt välförtjänt mao

insiktsfullt om dygnets
mörka del
som potentialitet
eller stort hot
2012-05-05

  kerstin skriver VIP
den här dikten talar till mig. den är så vacker,
tack!
2011-10-06

  Celticgirl VIP
Vackert o sant!!
2011-10-06

    Birgersdotter VIP
Så sant
2011-09-05
  > Nästa text
< Föregående

ordskalv