Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

septemberyra

över fotbollsplanen
de trummande benen i septemberyra
dribblar tallarna
växer skuggorna

skrattar målvakten
cyklar barnen
ännu
det hesa referatet i sportextra
söndagar
sötma
i blicken


börjar någonting
börjar något annat
börjar skuggorna

kryper kryper
alla ner
med kragen på jacka
som jag inte använder
än
foder

shoppingcentrum
blommar det
på helgen
men av skuggor

av bilars baklyktor
av nattens blommor
bollplanen upplyst
nej badande
ett blodrött sken överallt
över målvaktarens vita tänder
det är inte
solen

kommer skuggorna
var så säkra
kommer
kommer
kramas inte
mörkret
glöm inte bort
bara

cykeln
huden bryggan
vattnet

skuggan
under körsbärsträdet
när den försvann under glassen
hur den inte smög sig på
utan fullständigt ärlig
när vi tyglade den
med badlakan

hur den fjäderlätt dansade
under skorna på grusgången





Fri vers av Aaxel
Läst 199 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-05 23:08



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Aaxel
Aaxel