Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
"vi faller så fort" ? eller?


Kalmar

vad hade jag förväntat mig
väntat i förväg
före natten då golvet välvdes?
kråkstreck och smilgropar & du trollband
du råkade förstå att jag vill bli fångad
i fallet
där och då
(hade ihjäl flaskan) ..kalmar två sekunder senare
Rytmiskt förledd in i det brinnande
jag pulserar som ett allseende öga
eller eh ja nånting sånt
herregud
har ju fyllt 23 nu
borde lärt mig något sånär att treva i mörkret?
ledas förledas lidande sveda
svedd om fötterna
bränd som skyr; bredd ur skyn
ja så är det! när det regnar suger jag liksom upp det
mjölkar det på ord

endast en tillfällig sammansättning
av min omgivning
(du förstår? allt är samma stjärnstoff-men det har jag ju skrivit)
retar upp mig på att saker upprepas rispar upp repor igen
släppte allting helt
nuet dået häret jaget-allt sånt. allt med "silhuett", allt med kontrast
tänkte skitsamma
ändå ingen fallskärm, eller klackskor för den delen
men så, denna natt - med kalmar för fötterna -
så faller jag

och du fångar!! inte på riktigt, men med ögonen

har aldrig trott att främlingar kan fånga
kanske är du ingen främling
ibland möter man människor
man redan känner
fast man aldrig har träffats förr. you with me?
hursomhelst
golvet välvdes som lava
hade ihjäl musiken rytmiken
alldeles för fyllenyfiken
bara för att bli besviken
cykla omkull i diken
tappa logiken

och sen vända om bli fångad och rik igen

måste våga öppna huden




Fri vers av Anna Sandahl
Läst 351 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-05 23:14



Bookmark and Share


  Ebananernagula
Jag får inte nog av dina ord herregud.
Jag kan läsa om och om igen
2011-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Anna Sandahl
Anna Sandahl