Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Följande 8 dikter rasslade ur mig under någon timme 25 augusti 2011. Skön känsla när sådant händer... (Texten ska helst läsas centrerad.)


25 augusti 2011 (8 dikter)

1

Vattnet i fontänen
Ligger stilla
Sträck ner ett finger
Men inte för nära
Ytan tål det inte
Ytan är på liv eller död
Det lilla i det stora
Det stora i det lilla


2

Människor, människor, människor
Hela tiden
Men ingen här
Ingen i den inre ringen
Du säger att jag skriver igen
Som en anklagelse
Jag säger att det handlar om liv eller död
Du tystnar


3

Någon ropar dit namn
Varifrån kommer det?
Du hör
Du lystrar
Från vattnet kommer vi alla
Från urhavet
Rösten
Kommer den därifrån?


4

Det drar ihop sig
Det känns höst
I näsa
I sinne
Fontänen framför mig sover
Vaknar imorgon
Ger ny kraft
Till det eviga kretsloppet


5

Maria kyrka slår sina slag
Men inte nu
Ser droppar
På vattenytan i fontänen
En gång trodde jag på Gud
Så länge sedan det känns
Var det enklare då?
Eller svårare?


6

Du ser någon gå framför dig
Som inte stör
Du ser någon gå framför dig
Som inte berör
Är det ditt eget ansikte
Eller har ni bytt masker
Är rollerna spegelvända
Eller är det bara du


7

Det känns som värme i luften igen
I slutet av augusti
Inget att förvånas över
Eller darra inför
Jag sitter på nattbänken nära Maria
En och annan går förbi
Ensamhet kan ibland vara ett löfte
Men inte när Marias vind smeker min kind


8

Åh, saliga musik!
Vide Cor Meum
Se mitt hjärta
Jag lyssnar och ryser
Jag lyssnar och fryser
Allt mänskligt lidande
All mänsklig plåga
All mänsklig lust
All mänsklig vilja
Jag faller ner på knä
Fast jag inte vet varför
Vill vara närmare jorden
Närmare grunden
I all denna skönhet
Denna musik
Och jag ser det framför mig
Som en vacker vision
Och jag hör det ringa inom mig
Som en underbar mission
Världen som en enhet
Planeten som en helhet
Där musiken är en hänförande ton
Som förstärker allt








Fri vers av Peter Palm
Läst 433 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-06 00:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Palm
Peter Palm