Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Internet under jorden

 
Gömda under marken vi trampar
finns största delen av alla svampar

 Det vi plockar är bara toppen
- den så kallade fruktkroppen

Men kvar nere i jorden finns det mycel
som är svampens viktigaste del

De brer ut sig i intrikata nätverk så vida
och samverkar med trädrötterna vid sin sida

För träden kopplar upp sig mot svampen
Det gynnar båda parter i överlevnadskampen

Ty genom att med varandra nätverka
får de näring och kan sig båda stärka

Detta kan väl kallas rätt och slätt
för Naturens eget internet




Bunden vers (Rim) av Susanne Ljung Adriansson VIP
Läst 362 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-06 11:40



Bookmark and Share


  Björn Nilsson VIP
Bra poetisk populärvetenskap!
2011-10-03

  Njord
Påhittig knorr och välformulerade rim.
BRA!
2011-09-18

    ej medlem längre
Ha ha - bra! :)
2011-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Susanne Ljung Adriansson
Susanne Ljung Adriansson VIP