Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att mala kött till hamburgare


När du skriver om din kontaktannons för sjätte gången påpekar jag försynt att blått inte är en bokstav och att vitt inte bygger meningar. Inte i följd iallafall.
Du tittar förnärmat på mig, snarast blänger
och jag känner mig tvungen att förklara att vitt endast är en skapad norm, så där som blomkvastarna flyger fram ur trollkarlens rockärm.
Vi är två språk i ett kök i samma kontinent, men från olika universum. Ditt är vackrast.
Du sa att det gällde att måla täckande,
och det där gamla vanliga; att lyssna på Thåström förstås
Jag insåg nog att du egentligen inte riktigt visste vem
Thåström är, men lät dig behålla din integritet
Så var vi på väg till Jönköping igen;
den där jävla stan vi aldrig någonsin nådde innan du började
yra om Tjack och Jaques och att antingen blir man förbannad
på vad som skedde i Guernica, eller så låter man bli
På något konstigt sätt lät jag bli men brydde mig ändå
Jag lät dig ligga med andra,
som om jag vore någon storsint martyr,
men egentligen var det att du hade för stor kuk och
att jag hellre tittade igenom gamla diabilder - från förr
Vi var naturligtvis samtida och allt handlade om projekt;
även vi - du och jag

.




Fri vers av leopardia
Läst 514 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-09-09 22:02



Bookmark and Share


  S.T
Gillar språket! och att en husgud nämns i denna suveräna text! =)
2012-10-01

  cilax VIP
orkestern spelade in i det sista medan Titanic sjönk. Sorgens ultimata excess inför döden. Du skriver så vackert
2011-09-11

    Thomas
Det finns få som är så underhållande som du.. på riktigt
2011-09-09
  > Nästa text
< Föregående

leopardia
leopardia