Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tankar i sommaren sista ljus.


Det är en märklig värld vi lever i




Munnen skriker viljestarka röster

som ropar ännu högre var minut,

men som solen varje gång går upp i öster,

så bromsar tanken viljan västerut.

Jag är så led på drömmar som försvinner,

på sagda ord om vinst och framtidstro.

Och världen leker krig som ingen vinner

där livet blir en söndertrasad bro.

Vår humla söker tröst i sockerskålen -

ett säkert sätt att skaffa energi.

Och mänskan tuggar snus i metropolen!

Det är en märklig värld vi lever i.


En mulen himmel förebådar hösten,

det mörknar, träden skakar sina blad.

Och i ett vinddrag tystnar även rösten,

som blir en viskning i en plågad stad.

Jag letar luft att andas in det rena

och blåsa smutsen bort och ur min själ,

men väntan växer tjock på min arena,

så sommarvinden bjuder jag farväl.

Och klotet snurrar sakta såsom tiden -

en stjärna faller, så är det förbi.

Jag undrar vem som vinner denna striden?

Det är en märklig värld vi lever i.


Och livet snurrar runt som karusellen

när elfte timman klämtat alla slag.

Det är så hårt och kyligt nu på kvällen

och natten letar tröst hos morgondag.

Vi mänskor drömmer lycka när vi sover

men river samma lycka när det gryr.

Vår längtans goda resa blir så påver,

när bris blir storm och stillhet bara flyr.

Munnen formar ljud som blir repliker,

men stum påbörjar narren sin sorti.

Det spelar ingen roll hur högt han skriker!

Det är en märklig värld vi lever i.
















Bunden vers av Göran Hansson
Läst 453 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-11 20:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Göran Hansson