Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

ONDSKANS ONDSKA

Ondskan ! deffiniera den !

-motsatsen till det goda.

Det är för enkelt och odeffinierat, gå på djupet
och träng  in i ordet " ONDSKA !"

-Den som äger den förmågan  att framkalla  männ-
iskans allra sämsta sidor, kan således bära vittnes-
börden om människans geniala ondskefulla karak-
tär och i djupanalys synliggöra motsatsernas  verk-
an, som ont är gott och gott  är ont  i ett  allomfatt-
ande " lex non scripta " för de  självutnämnda livs-
betingelsernas överlevnadsstrategier.
Det onda : ingenting annat än den välvilliga lockel-
sens triumf över moralen. När  en  ondska  ska elli-
mineras  krävs  en värre ondska och i den konkurr-
enssituationen har ännu ingenting förändrats, mer
än att ondskan  genererar  sig i sin  styrka  och upp-
finningsrikedom,  människosläktet  är  därvid  upp-
delat i två läger : De tämjda, de otämjda,de medvet-
na,de omedvetna, de  onda, de  goda, de  starka, de 
svaga  och  däremellan  pågår alltjämt kampen mot  
det goda  däri  den egentliga  arvsynden frodas. 
Sten Wiking




Prosa av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 659 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-09-11 20:19



Bookmark and Share


  DominiQueen
Ååååå underbart som att få kolsyra i sinnet... Du stimulerar min själ...
Vill läsa om och om, hade ju definitionen, fick en uppenbarelse, men så klart det finns flera lager på en lök... Pulpan, vill åt pulpan, och sen djupare, har grubblat på denna fråga sedan jag var lillgammalt barn fick min första skrivmaskin då jag var nio år, nu är jag snart 100 och än sover jag, väck min genialitet Sten, ställ mer existensiella frågor...

Jag vet Du har dem... Så jag njuter mer av Dina skrifter, i synnerhet kring det magiska datumet 2011.11.11

Namaste & LoveBlessings
/DominiQue
2016-01-11
  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP