Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag lever här

Ensam
Jag är till och med rädd för mörkret
¨¨När jag tar mig fram
över trädens rötter

Vattnet ser så lugnt ut
jag måste störa det
¨¨Varmare än väntat
men luften är rå
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨mina kinder är varma
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨mina ögon svider
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨det är stjärnklart

Månen lyser upp tillräckligt för att se
trädens konturer mot himlen
¨¨Jag tar mig sakta upp till toppen av berget
trotts att jag är rädd

På kanten finns inga träd som skyddar
mot en lätt bris
¨¨Med månen i ryggen poserar min skugga
i det stilla vattnet

Det är bara min skugga
och stjärnorna
¨¨Mina tankar
mitt rusande hjärta

Om jag inte visste att dom skulle fly mig
skulle jag jaga dom
¨¨Om jag inte varit så rädd för kylan och mörkret
skulle vi förenas här ikväll

Jag borde känna mig ensam
helt utlämnad här
¨¨Det gör jag inte
jag har makt här
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨Jag väljer här
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨Jag lever här
¨¨¨¨¨¨och det är stjärnklart

Jag tänker inte
gå längre
¨¨känslan att det bara är en tanke bort
Får mig att andas djupt

Du kan få mig
att bli så maktlös
¨¨Men jag gör mina val tillslut




Fri vers av robin_rl
Läst 276 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2011-09-12 22:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

robin_rl