Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Du kan inte hindra sorgens fåglar att flyga över ditt huvud, men du kan hindra dem från att bygga bo i ditt hår. (Kinesiskt ordspråk)


"Siskokulta"


“Siskokulta”
(Allra käraste syster)
börjar hans brev.
Mitt hjärta fylls
av glädje och styrka.

Vi talas vid på svenska,
våra rötter på finska.

Jag har inte längre
någon syster,
men jag är fortfarande
någons syster.

Får inte glömma det,
när sorgens fåglar
flyger över mitt huvud.

Då ska mitt hjärta
stilla viska:
Jag är en “siskokulta”!

Tack allra käraste bror
för det.




Fri vers av Marja Granqvist VIP
Läst 797 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-09-13 14:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Din syster lever i dina minnen och din kärlek och viskar nog tillsammans med din bror det fina ordet siskokulta.
2011-09-13

  Peter Olausson VIP
en så fin text. Och ja: det är fantasiskt, det är alltid möjligt att vinna en bror, elelr en syster. Och alltid underbart. - Peter
2011-09-13

    ej medlem längre
Siskokulta - vilket vackert ord!

Och jag tänker att du har din syster kvar, inom dig . . .
2011-09-13

    ej medlem längre
Fint om kärlek och förlust av den man älskar.
Att kunna lyfta blicken och se det som finns kvar.
2011-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Marja Granqvist
Marja Granqvist VIP