Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÖN för dom tillintetgjorda


Älskade käre Gud, kom med ditt värmeljus

till dom som har det allra svårast

Älska gränslöst de hånade, de våldtagna,

de svikna och mobbade och utslagna

,de utnyttjade och utbrända, de tillintetgjorda

Sänd dina änglar att lätta deras börda av

mänsklighetens smärta och trauman

Skänk dom äntligen vila från härbärgerandet

av världens mörker och ondska

Du kan skapa utifrån vad mörkret har förstört

Visa dom en annan väg än destruktivitetens

både mot omgivning och dom själva

Kom som en ljus vind av kärlek och hopp

till de som är mest ensamma och olyckliga

Lindra deras nöd och stumma förtvivlan

Vagga dom i din ömhets famn i frid

Kom till alla dom som livet blev fel för

redan från början, som inte fick den

trygghet och omsorg i kontinuitet

och som blev lätta offer för våldet

i helvetet på jorden

Bryt omgivningens rädsla och likgiltighet,

hjälp dom komma med läkedoms under

rakt in sjukdomen och mörkret

Sjung dina mildrande sånger i deras ångest

Hjälp dom Gud för ingen annan gör det

Andas ditt mod och din vishets kraft in i deras

försmäktande själar och uttröttade hjärtan

Tänd deras självkänsla och visa dom hur mycket

dom har att ge, bryt deras isolation, ge dom ro.

 

Amen




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 286 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-09-13 15:49



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En bön att stämma in.
2011-09-13

  Feminaz
Fantastisk och inlevelsefull bön! Stämmer in!
2011-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP