Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hoppet, livets glöd

Kylan kommer alltid att lägga sig och finna sin lägsta punkt
Precis som känslor i ditt hjärta utan ett medvetande
Precis som en god tanke utan sin handling
Kylan kommer alltid att vara kall och hänsynslös
Precis som ett \"adjö\" från den du älskar
Precis som den plats du står på och känner ensamheten
Kylan kommer alltid att sakna en varm punkt för dig att stå och växa på
Precis som alla frön under ett fruset fällt, endast saknar värme
Precis som alla vackra rörelser från trädens krona
Kylan kommer alltid ge dig och skapa nya vägar, men den kommer alltid att ta ifrån dig friktionen
Men glöm aldrig att värmen
Hoppet är den enda glöden som kan stiga ur den kylan och ge tillbaka dig den friktion du behöver
Värmen har alltid och kommer alltid att vara stark nog för att stiga genom kylan
Hoppet är den plats där all värme har byggt sitt bo
I det lilla boet är det så varmt att ingen kyla tänker ens tanken att knacka på dörren
Där bor det röster som talar till dig
De talar till dig med varje slag av ditt hjärta
För att finna dem behöver du inte bege dig någonstans
Stå där du står och lyssna till slagen av ditt hjärta
Se dig omkring, försök förstå vad det är som får ditt hjärta att fortsätta att slå
Allt som står dig närmast och alla dom lättaste svaren är det som din natur har skapat
Acceptera deras existens och dom skall ge dig styrkan att åter börja skapa dina vackra natur
Sedan kommer styrkan varje gång solen stiger





Fri vers av Sherry Boy
Läst 318 gånger
Publicerad 2006-01-09 01:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sherry Boy