Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tänker likförbannat i presens.

Han är snygg när jag är full.

Därför dricker jag inte längre utan spenderar fredagkvällarna i mammas kök och sover över på hennes soffa. Tar långa promenader på lördagmorgnarna för att få andas krispig septemberluft och städar min lägenhet för att slippa tänka.

Jag fyller snart tjugoett och det känns som om livet sprungit förbi mig. Lyssnar på musik som flyttar mig till en tonårstid då jag kunde dricka en halv flaska importvodka utan att spy. Längtar tillbaka till ett struligt förhållande med en gitarrpojke som fortfarande är huvudpersonen i min så kallade poesi.

Betalar räkningarna dagen innan lön och jobbar på kontor åtta till fem med tråkiga kollegor och arga kunder och drömmer om gymnasietidens ändlösa timmar i skolans cafeteria.

Läser texter där förnuftiga människor skriver att man ska ta tillvara på nuet istället för att älta allt som varit, försöker stanna upp i matvaruaffären och njuta av att jag är vuxen men tänker likförbannat i presens.

Mina vänner ägnar livet på fashionabla dansställen och dekantenta fester men dit hör jag inte längre. Mitt hjärta slår inte längre i takt med basen på ett dansgolv utan det är bara ensamma tårar mot lakanet och katten som kurrar i mitt knä.

Vem är snygg när jag är nykter?




Fri vers av Kristallglas
Läst 313 gånger
Publicerad 2011-09-17 23:48



Bookmark and Share


    Anna B
Jag är 19 år, arbetslös, singel, tillbringar mina dagar med att göra ingenting och mina kvällar och nätter med för mycket alkohol och för mycket okända människor och allt är bara alldeles för lite eller alldeles för mycket och det är en fruktansvärt konstig skiftning mellan att ingenting och allting händer, för även om saker händer är det bara samma saker som händer och samtidigt som jag trampar runt på samma ställe bränner livet förbi i 120 och jag följer med utan att tänka.

och jag längtar efter att livet ska börja men jag vet inte när det händer. jag tänker i futurum.

hursom, din text fick mig att tänka. den berörde, så att säga, även fast det gnager lite inom mig.
2011-09-23
  > Nästa text
< Föregående

Kristallglas