Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Portabel dimma

Fyrtio procent. Bergsprängar'n jag låtit agera social superman smyger strilande sida vid sida med mina redan rossliga stämband. Jag är nog Joplins misslyckade tvillingsjäl med denna svekfullt bristande genialitet man så stilfullt kallar konstnärlig elegans. Berg sprängs vidare till chict repad skiva med slumpmässigt valda ord.


Fem komma sju procent. x3. Kvällen börjar tillsynes dalande, tillfälligt stigande. Dags att varna Duracell, jag leker dödligt vapen med mina medmän och träffar mer än morgondagen tål. Med i dansen har ett vingel börjat spinna på, men med i leken är jag fasiken ändå.


Nitton procent. Ett samtal och tre sms senare i hörbar norrländsk klang har kärlek förklarats på otippat obekant manér och batteriet blivit lidande. Omsorgsfulla händer leder fram till närmsta T och orden "klarar du dig hem?" får mig att drucket, men förkonstlat, le.


Fyra procent. Mobilen signalerar att "nu kolar jag snart vippen" och Daniel, 35, med det nyinköpta BR-pusslet som ska hjälpa vinna vårdnadstvisten bjuder in och bjuder ut. Jag ler igen och tänker att mina fickor känns tomma på betryggande medel men solen busar bakom trötta hus.


Noll procent. Energi. När jag graciöst tagit mig förbi trapphusets fientligt ekande pass väntar sömn på de små timmarnas flygande matta. Ja, Aladdin hade kanske varit stolt men imorn får jag ju tackla konsekvenser.
Fri vers av Litage
Läst 384 gånger och applåderad av 10 personer
Utvald text
Publicerad 2011-09-18 19:28Bookmark and Share


  blekhet VIP
Briljant! "Trapphusets fientligt ekande pass", så snyggt! Det hade jag själv gärna skrivit!
2014-09-03

  Vici
snyggt skrivet!:-)

Vici
2011-09-23

  Paulus Johannes Allaverdi
Håller med freathe.

Dessutom tycker jag att denna text inte är i vanlig diktform, jag menar dispositionen och innehållet har en talande effekt på mig. Det är som en berättelse med en intressant inledning och rent avslut. En riktigt bra text och ordet "graciöst" gjorde det sista stycket till min favorit, just det ordet :)

Bra!
2011-09-20

  freathe
Otroligt välskrivet. När man läser texter i största allmänhet är det lite som att balansera på en lina - man väntar på ett ord, en strof eller en mening som inte riktigt ska passa in eller som ska bryta rytmen på något sätt. Här kommer det aldrig något sådant, och det understryker verkligen hur oerhört skickligt skriven den är
2011-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Litage
Litage