Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÖN för en rimligare värld




Käre Gud, skapa med oss och i oss en rimligare värld

Visa oss ett nytt ljus, ge oss en ny chans

Låt empatin och rättvisan förkroppsligas genom

var och en av oss, ge oss en ny start

Hjälp oss att leva ut kärleken enligt Jesus

levande exempel, hjälp oss bli lika Honom

i tankar, ord, och gärningar

Fyll oss med inspiration och förtröstan på

att Du är med oss också när mörker omger oss

Hjälp oss att bli dom vi i sanning är;

förlös våra sanna jag, låt oss skimra av ömhet

Och när vi känner oss ensamma och modfällda,

kom med Din Heliga Anda som lyser upp våra

liv och väsen, och får oss att förstå att

Du alltid är med oss och älskar oss.

Skapa med oss och i oss en rimligare värld.

Amen

 

 

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-09-19 18:53



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Amen!
2011-09-20

  Vici
Amen
Riktigt fin bön:-)

Vici
2011-09-20

    ej medlem längre
En sån vacker och innerlig bön.
2011-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP