Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Fortsatta tankar om ledarskap ...


Avväpnande chef

Mötte idag denna beskrivning av ett ungt kvinnligt borgarråd - vänlig och rak mot alla.

Konfliktembryon och oro kommer av sig inför uppmuntrande glatt bemötande och kreativiteten och arbetsron sprider sig hos anställda.

Skulle uppskatta flera beskrivningar av bra chefsegenskaper.




Prosa av walborg
Läst 486 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-09-21 17:16



Bookmark and Share


  Anna*
Många bra svar finns redan och jag håller med alla men känner också att en god chef ska delegera och göra alla delaktiga på ett sådant sätt att de känner sig uppskattade och inte överlastade.
2011-10-10

  Maria T
Kunna lyssna och
inspirera
Berömma och
visa tacksamhet
2011-10-02

    ej medlem längre
H*n

som vågar vara
sin vuxenhet

som får de andra
att leda sig själv

i ständiga
ja-möten
2011-10-02

  Nitram P
Låter som en bra chef.
2011-09-26

    Annika J
Håller med om allt Du skriver, men visst är det fint om chefen har humor?
2011-09-25

  Lavinia Röd
Jag tror att det är väldigt svårt att vara en bra chef. Det krävs en balans mellan distans och närhet, rättvisa, respekt och en förmåga att entusiasmera sina medarbetare. För att kunna göra det måste man vara tydlig med verksamhetens mål och visa vart skutan skall gå. Att vara chef kan alla men att kunna leda är det inte så många som kan.
2011-09-22

  Peter Ferm
Det här låter kanske både naivt, omoget och fånigt men jag uppskattar egentligen bara en egenskap hos chefer, ja hos alla förresten - Att de är snälla!
2011-09-21

  aol
bra skriftat vännen, en bra chef ska vara en god lyssnare, och fråga sina anställda om allt är bra, hade en gång en sån chef han ägde den där inre snällheten,
2011-09-21

    ej medlem längre
en bra chef är, för mig, en chef som väljer vem han/hon vill arbeta med... och med det valet menar jag att han/hon väljer att se det goda, bra, kreativa, skickliga i sina undersåtar i stället för att, som en del, väljer att se motsaten..
2011-09-21
  > Nästa text
< Föregående

walborg
walborg