Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

BÖN för själen




Käre Gud, Du känner min själ, mitt innersta sanna jag

på ett vis som jag inte själv gör

Hjälp mej att vakna och bli den jag är,

öppna min själ och mitt hjärta,

så att jag kan bli en mer medkännande människa,

mer älskande, mer förstående och seende.

Idag ber jag om att bli pånyttfödd i ande och

medvetande och kropp och själ.

Låt mitt sanna självs kraft och visdom

få lysa klart, transformera mina sinnen.

Gör mej till en tolerant, icke-dömande person.

Förlös kärleken och visdomen i i djupet av min själ.

Jag ber: gör mej så levande som jag aldrig varit.

Amen

 




Fri vers av Johan Bergstjärna VIP
Läst 216 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2011-09-21 20:48



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Varm, öppen, innerlig och helt ljuvlig bön om att få växa som själ, ande och människa och sedan djupna i sin tillit och kärlek när man blir allt mer kristuslik och låter ljuset sprida sig ut i varje liten del av sitt väsen. Det här är verkligen levande ord och det känns att de kommer direkt från djupet av själen och är fullkomligt äkta och ärliga. Att öppna hjärtat, bli mer medkännande, mer älskande, seende och förstående; att i dagen som är är låta sig bli pånyttfödd, transformerad och förlöst; vilka större gåvor kan man egentligen i sinnet bedja om och vilken större storhet finns det överhuvudtaget som man kan söka, sträva efter och överlåta sig till? Hela den här dikten andas Liv, och det känns som om den bara flödar fram som en porlande fjällbäck när den i sin strävan efter det Gudomliga låter alla själens portar slås upp på vid gavel och välkomna den förvandling och de under som Han låter ske. Ljus av ljus, liv av liv, kärlek av kärlek. Ja, det här är sannerligen en vacker bön och överlåtelse. Från det allra innersta av ens väsen så öppnar den upp det sanna jaget, låter det finna sin förening med Gud och gör allt åter så nytt, friskt och levande som det faktiskt en gång var menat.
2011-09-22

  Bibbi VIP
Ljuvlig och helt underbar bön.
2011-09-22

  Ninananonia VIP
Underbar är din bön.. :)
2011-09-22

    ej medlem längre
En djup och ärlig bön i Kristi anda.
2011-09-21

    ej medlem längre
Din bön är levande och sann...och så vemodig i sin ton...du är ju redan nu så kärleksfull och medkännande. En vacker själ har du.
2011-09-21
  > Nästa text
< Föregående

Johan Bergstjärna
Johan Bergstjärna VIP