Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Viljan att vara fri, fri som fågeln som svävar med vackra vingar.


Som född ur gryningen

Jag är nere vid stranden i gryningen.
Ser ut över vattnet.
Friden sprider sig i mitt sinne.

Tar ett djupt andetag och
känner den fuktiga sanden under mina bara fötter.

En våg av kärlek går igenom mig.
Jag ryser av välbehag och tillber
det vackra i livet.

Dimman som lättar gör att
solen ser ut att födas ur vattnet,

Sakta går jag ner i vattnet.
Jag vadar ut tills hela min
varma kropp omsluts
av det underbart mjuka vattnet.

Dyker ner, känner lyckoruset pulsera.
Jag är fri. Upp mot ytan,
luften som strömmar in i mina lungor,
fyller mig med liv.

Vadar in mot stranden med
solen i ryggen och en ny
frihetskänsla i mig.

Något varmt strömmar ner,
över mina kinder.
Sältan som når mina läppar,
får mig att förstå att jag gråter.
Av lycka.

Naken och ensam känner jag en
trygghet i mig själv.

Vänder mig åter om och låter solen
torka min nakna kropp.

En ny kvinna är född.


Helena 2011-02-09




Fri vers (Fri form) av HelenaW
Läst 426 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-09-22 13:37



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Positivt och fint !
2011-12-21

  Cahaya
Underbart skildrat. Pånyttfödelsens famn... Vattnet som omsluter oss i sitt sköte, så vi kan skölja av oss allt som tynger oss och resa oss som en av havets nyfödda döttrar ut och mot livet igen.
Jag älskar vattnet och friheten i kropp, själ och tanke som uppstår i eller vid detta element... Måhända är du en av mina havssystrar... :)
2011-12-18

  Ronny Berk
redan rubriken väcker intresse, bra så för texten är läsvärd, skapar bilder och faller väl in under kategori " naturlyrik med mänsklig anknytning..."
2011-10-13

  Mow Dean VIP
Älskar havet.
Det kunde vara mina tankar du beskriver.
Tack för fina rader! Väldigt rofyllt. Jag känner känslan. Och känner igen känslan.
2011-09-22
  > Nästa text
< Föregående

HelenaW
HelenaW