Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sorry och dagboken


Som när bakelit börjar smaka plast
Jag tänker på dig nu Sorry,
på allt du gav och allt du ger
bortom sans och bortom svek,
sen säger du sådana där saker som bara vita män säger
- man ser aldrig en ledsen neger
och jag vet att det inte är ditt fel, jag vet att det är
något med alla vita mäns vilja att visa upp världen
ur ett perspektiv vi kallar nyhetsreportage,
men jag säger ingenting, iallafall inte emot
Istället mumlar jag om matriarkatet, som för att ge dig
vatten på din kvarn
Du hävdar att vi lever i ett postfeministiskt samhälle
och ja, jag säger nej.
- Jönk
Jag vet att det betyder knöl, men att samhället återigen
satt snubbelben i våra uttryck, bland våra tryck-ut
som en T9 kan ställa till problem i det i-land vi lever i
i i i i i
- Jag tror att jag är kär nu, sa jag.
Han heter Tom och han är stor och fin
Vi kom överens om att det var bäst att vi inte
sågs något mer och ja, jag höll med




Fri vers av leopardia
Läst 369 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-23 22:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

leopardia
leopardia