Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det är dags nu.



Jag drömmer…
att Groucho Marx
dyker upp ur gatubrunnen,
och bussen kör emot.
Groucho stirrar paralyserat,
busschauffören väjer
i sista sekunden.
Jag skriker.
Ingen blir skadad.

Jag drömmer…
att räcket till den smala balkongen
ger vika.
Jag klamrar mig fast i husväggen
med naglarna.
Jag skriker
och hasar sidledes in i huset.
Ingen faller ner i avgrunden.

Jag drömmer…
att bussen jag ska åka med
har startat.
Jag skriker,
springer mot den.
Motorn stannar,
chauffören öppnar dörren.
Vännerna kommer springande
med mina väskor.
Ingen i bussen är arg
för att de fått vänta.

Ingen blir skadad.
Ingen faller ner i avgrunden.
Ingen blir arg.

Det är dags nu
att sluta skrika
och börja lita på livet.




Fri vers (Fri form) av Marja Granqvist VIP
Läst 713 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-25 17:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Verkligen talande drömmar om tillit . . .
2011-09-25

    ej medlem längre
Våra drömmar - en obegränsad skattkista att ösa ur . . .
2011-09-25
  > Nästa text
< Föregående

Marja Granqvist
Marja Granqvist VIP