Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mitt kraftdjur

Den kom från ingenstans,
jag visste inte ens att den fanns.
Mitt kraftdjur inom mig vaknade till liv,
ett enormt kattdjur med smidiga kliv.
Jag sökte efter kraften,
jag förstod att jag alltid hade haft den.
Plötsligt fanns den där,
vart jag än är så vet jag att jag den alltid inom mig bär.
När livet tycks bemästra mig och göra slut på allt,
så brinner mitt kraftdjur i min själ trots att det är kallt.
Den växer sig stark då jag känner mig sliten,
den har funnits med mig genom livet stor som liten.
Kraftdjuret river i mitt bröst,
den stöttar mig när jag söker efter tröst.
Om jag den varligt behandlar får jag den klappa,
det heliga bandet mellan oss får vi inte tappa.
Då kommer ett odjur bryta sig ur mitt inre utan kontroll,
då spelar mitt kraftdjur inte längre en biroll.
Jag måste balansera oss två så att vi blir en,
för mitt kraftdjur är min bäste vän.





Fri vers av Nattis83
Läst 674 gånger
Publicerad 2006-01-09 20:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Nattis83
Nattis83