Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Att källsortera en fluga.


Jag hittar en död fluga
på golvet.

Hur källsorterar man en fluga?

Inte plast,
inte glas, varken ofärgat eller färgat,
inte metall,
inte papp,
inte tidningar.
Hushållsavfall?
Matrester som blir biogas?

Från min balkong
faller den sakta
ner i blomrabatten.

En död fluga skall tillbaka
till naturens kretslopp.
Precis som jag,
precis som du.







Fri vers av Marja Granqvist VIP
Läst 693 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-26 22:42



Bookmark and Share


  Sara Raimosson
Eller till en köttätande blomma :)
2011-09-28

  Linda CH VIP
Det eviga kretsloppet!
2011-09-26

    ej medlem längre
Den här tycker jag om! Precis så här är det för oss levande.
2011-09-26

    ej medlem längre
Åh, tyckte om! Livet i mikrokosmiskt perspektiv!

Häromdagen hade ett av barnbarnen bryderier kring att en liten snigel, som ätit sig in i ett äpple, hamnade i komposten - han undrade mycket hur det skulle gå för snigeln . . .
2011-09-26
  > Nästa text
< Föregående

Marja Granqvist
Marja Granqvist VIP