Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Hur allt mörkt kan vändas till ljus


Livets garn



Jag hittade en tråd av mitt liv.
Nystade upp.
Kom fram till kärnan.

Tog fram garnet i ljuset.
Grått och trist.
Jag började genast gråta.

Min själ var svart som natten.
Den var bunden.
Lungorna fulla med vatten.

Jag grät och grät.
Tårarna som vätte garnet,
färgade det mörkare.

När tårarna var slut,
Kände jag en varm vind i mitt hjärta,
som sa; titta ut.

Tittade ut och såg solen, såg livet.
Garnet torkade och jag började
andas.

Tittade ner på garnet i mina händer.
Såg det vackra, såg mitt liv.
Mjukt och vackert lystrade det.



Helena 2011-01-17






Fri vers av HelenaW
Läst 544 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2011-09-28 11:28



Bookmark and Share


  Åse Tropp VIP
Du fångar händelse och känsla i ett!
Fin läsning.
2014-01-03

  stig wikman
Vackert nystat .
Sällsam gåta med
lyckligt slut.
LOVE.
2013-05-26

  Ronny Berk
väl brukade metaforer i den texten, detta om livs vara och kunna...
2011-11-08

  Anita Brännström VIP
Levande du är...tack å lov...ser nystanet framför mig....
2011-10-13

    Birgersdotter VIP
underbart hopp andades det tillslut
2011-10-02
  > Nästa text
< Föregående

HelenaW
HelenaW