Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I solen är det vinter och sommar

I solen sitter alla glada. Minerna av lycka tar fart och trampar på olyckans spår som snart försvinner för att senare återvända till det dystra, vintern. Sommaren berikar våra sinnen. Fåglar kvittrar. Ljuset letar sig in genom fönstret. Varma vindar mot kroppen. Dofterna av växter springer runt, avkoppling. Sommarsmaken öppnar sig. Inget är sig likt, de efterlängtade månaderna är äntligen här. De långa promenaderna under vinterns tid där alla tankar riktar sig mot sommaren. De frysta sjöarna som stänger för bad. De sexstjärniga snöflingorna som smälter bort i håret är nu borta – ändå skulle vi aldrig klara oss utan kylan. Utan vintern skulle längtan försvinna. Inget skulle uppskattas. Bortglömt.




Fri vers av Shaida
Läst 184 gånger
Publicerad 2011-09-29 23:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Shaida
Shaida