Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bara ett tecken, septembersamling 2011 - Del 1


            ***
Bara ett tecken
skiljer ordet själv

från en själ

           ***
Spegling i vågor
dekonstruerade
bastuflotten

Taket lyfte gång på gång
- livbojen blev en åtta

          ***
Orsak/verkan är
naturvetarens sanning

men själen gör val

Martin Luther King
talade om livets längd,
bredd och höjd

Längd/ideal, bredd/människor
höjd/himmelens makter

          ***
"Allt som stiger uppåt
strålar samman"
(Teilhard de Chardin)

Den renlärige
gav synkretisten

på käften

Men vid livets källa
deras strider uteblir

          ***
Bland sensommarmoln
ett militärt jaktflygplan

klyver himlen




Bunden vers (Tanka) av Fredrik P. VIP
Läst 749 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-09-30 12:23



Bookmark and Share


  Anna H
"Allt som stiger uppåt strålar samman" tyckte jag var ett intressant citat. Kanske är det så att våra drömmar, fantasier och vårt skrivande stiger uppåt och där uppe strålar vi poeter samman för ett härligt möte i tankens och känslans tjänst. Det tror jag att vi människor mår bra av. Vi behöver höja blicken och höja oss över livet för att se vart det är på väg så att vi inte tappar bort det på vägen.
2011-10-30

  walborg
Spännande analyser
2011-10-02

  Sonja Sidorow Lapington
du lyckas var gång ge mig en levnadslärdom...en livsresa i kortform
2011-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Fredrik P.
Fredrik P. VIP