Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Becquerel



Tacksamhet.


Överöst som jag är av Guds gåvor, efter åratal av tomhet.


Tacksam är jag. Som i tack för maten.

men maten stillar lika lite tomheten som salt på eld

fiskar i ett glas champagne


en tall i öknen


om så allt bäddas in i rosa och mintgrön chiffong

men ett brutet ben läks inte av ett plåster

1000 becquerel

Curies kuriosa gröna älvstoft

som de lekte med

som kattungar med solkatter

Naiva och vackra
febriga och bleknande Marie


först efter.

Med åren ökar årsringarna

och cancer växer

tacksamhet också?




Fri vers av Malin Ringdahl
Läst 465 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-09-30 18:21



Bookmark and Share


  ulf olsson
lysande
2011-10-07

  Mats Kitok-Lundmark VIP
Bra poesi dessutom...
2011-10-01

    ej medlem längre
poesi!
2011-09-30
  > Nästa text
< Föregående

Malin Ringdahl
Malin Ringdahl