Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bladpersiljans bädd då hösten hälsas välkommen

Bäddar tallriken med bladpersilja,
känner doften, då de dras av.
Aromen, bryter tystnaden, då
ljudet mmm kommer.

Tomaternas röda färg lockar
till lek, då gröna blad fångar
upp syrligheten, då de möts.

Lite fetaost, strös över, då
sältan möter friskheten och
syrligheten, samt lite olivolja.

Då ljusen tänts, vinet luftats
kexen satts fram öppnas
lyckokänslan, då sinnena vidgas.
Glasen klirrar, skål för livets
under, skål för framtiden och
lyckan.

Samtal då Christer Sandelin
spelas på låg volym. Leende
och tindrande ögon, då två
glada väninnor njuter av vin
och kex.

Ljusens magi formar sinnenas
frid, då lugnets vindpust når
timmen.

Livets höjdpunkt då vänner
möts, firar höstens ankomst
inne i en varm boning.
lågorna fladdrar till då
vinpustar söker sig in
genom öppna fönster.

Tid för sinnesfrid, tid
för eftertanke och tid för
lugn innan höstens grepp
tar tag i oss.






Fri vers av Filosofen2
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-02 12:26



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Sinnesfrid och glädje. Mycket fint recept på närhet både inom jaget och i social interaktion med enkla medel; små saker som gör livet stort. Sandelin går ut byta ut mot Neil Young, men då blir receptet ett helt annat :) Snyggt!
2011-10-02

  Seglaren
"höstens grepp tar tag i oss"
ja det gör den :)
2011-10-02

  Junitvillingen
Wow, det här framkallar så skön sinnesro...och som grädde på tårtan sång av Christer Sandelin...minnet av en sådan kväll är värd att spara livet ut i skattkistan!! Ljuvlig text!
2011-10-02

    ej medlem längre
See? Life is good..
2011-10-02

    Max Poisé
Ja! Där satt den. Just den känslan söker jag! Bravo min vän!
2011-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2