Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Polishelikoptrar över Södermalm

Den sena tiden på dygnet gör mig

påmind om varför det är svårt att

få orden formulerade på ståtliga

led längs ett silverskimrande streck



Jag står och studerar tystnaden utanför

mitt fönster som störs av de två polishelikoptrarna

som jobbar intensivt och otröttligt på andra sidan

vattnet över Södermalm



Sarkastiskt funderar jag om de är där för att

Hipstermaffian har startat ett upplopp i sina egna kvarter

för att inflationen på mediaglasögon har ökat

så att de nu bränner bilar samtidigt som de skriker

nu får det vara nog vi vill inte betala mer



men jag lämnar cynismens sarkasm på fönsterbrädet

Klappar den försiktigt och viskar med kärleksfull

ömhet i dess öra som en svag vind god natt

Klär av mig naken och kryper ner hos dig

Lägger mig nära och kysser på din rygg

att jag älskar dig

Men du märker inget för du har somnat

för länge sedan




Fri vers av Lord
Läst 390 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2011-10-02 17:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lord
Lord