Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I natt festade jag med djävulen

Det bankar på dörren, klockan är tolv
jag vaknar ensam, på mitt nerspydda golv
Och lyfter min blick, mot lampans sken
försöker mig resa, ej bär mina ben

Så hasar jag mig fram, emot min dörr
jag öppna där står en, jag aldrig sett förr
Klädd i en jacka utav svartaste svart
han undrar om han kommit till rätt kvart

Jag svarar jag vet inte vad du nu tror
men här jag bara ensam nu bor
Förut jag hade, fru och två barn
men de slank ur, mitt trasiga garn

Jag söker en herre, med en svag själ
låt mig komma in, för jag vill dig väl
Så tar han ur fickan en flaska upp
jag tror att du tillhör min målgrupp

Så släpp mig in låt mig bjuda ett glas
ditt liv har ju redan slagits i kras
Jag bryr mig ej om det är Satan där står
han vill bara bjuda mig på en tår

Jag kan om du vill, erbjuda dig
en stol utav renaste guld bredvid mig
Och även ett slott utav glimrande guld
utan att du känner tacksamhetsskuld

Vad har väl jag, att förlora på det
och vad är fel och vad fan är nu rätt
Mitt liv är ju redan som i en dimma
så jag släpper dig in denna sena timma

Han slår sig ner på en stol i mitt kök
slår flaskan i bordet här har du din krök
Så lägger han upp ett papper av guld
skriv under så slipper du nu din skuld

Jag skriver mitt namn med darrande hand
han säger nu har vi förevigt ett band
Ett band som binder oss nu ihop
som eliminerar ditt gamla dop

Nu tillhör din själ mig efter din död
och helvetet har fått ännu mer glöd
Men först måste du leva ditt liv
så se det nu med nytt perspektiv

Han reser sig sedan försvinner iväg
en trevlig prick eller säg
Han gav mig ett bud jag kunde förstå
men han behövde väl inte redan gå

Jag öppnar flaskan tar mig en klunk
det smakar bättre än det i min dunk
Det smakar ju inte som terpentin
det här är ju brännvin inte för svin

Men om livet är lögn är sanningen svart
och vägen den leder inte nåt vart
Den krossas under någons skor
likt kvinnan som tvingas bedriva hor

Medan natten är mörk och isande kall
Jag dricker mitt brännvin tills jag blir knall
Tar sedan bussen till vår tågstation
men stannar på vägen och hoppar från bron




Fri vers av Tärningen är kastad
Läst 586 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2011-10-02 19:04



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Djävulens makt är stor
men inte så stor som du tror
det går att hoppa tillbaka igen
till lyckan och kärleken
2018-09-29

  maria kide
Perfekt, in i minsta punkt.


2014-02-17

  lodjuret/seglare VIP
En nästan ganska väl hophållen text till berättelse som bara haltar litet här som var. Jag vill bokmärka den, trots haltande rytm. Jag sjöng den förstås för jag hade aldrig orkat med en sådan här lång rimmad text annars. Stavfelen kan jag rätta själv under läsningen.
2011-10-20

  Suzy med punkterna
Gillar texten men tror att jag skulle gilla den mer utan rim faktiskt.
2011-10-02
  > Nästa text
< Föregående

Tärningen är kastad
Tärningen är kastad