Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taggad som BLÅTT. Tredje dikten av 12 - en på temat BLÅTT för varje månad till och med juli 2012. Ett naturligt tema för oss nära polcirkeln...




Oktoberblått (talar till mitt hjärta) (Tema BLÅTT)

 

Neonskyltarna

lyser intensivare

i oktobermörkret

 

Nattkylan känns tydligt

och bjuder in till den heta grytan

mörkröda vinglas och tända ljus

 

Tystnaden på kvällspromenaden

när fåglarna flytt fältet

talar till mitt hjärta

 

Kärleken lyser intensivare

i oktobermörkret

varje hjärtslag betyder

så mycket mer när dagen smalnar

 

Din hand känns tydligt

när den kryper in i min

för värme

och med fingrars språk

talar till mitt hjärta




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 278 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2011-10-04 13:42



Bookmark and Share


  Blåbäret
en underbar höst att gå till mötes
med färger och smaker som doftar
med närhet som behöver vara närmre och bli ombonad
2011-10-04

  stenhur VIP
Blått - rött
naturen - människan
mynnar i en vacker bild
av närhet
2011-10-04

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Den var vacker.

Tänkte på att neonskyltar lyser svagare när det är riktigt kallt, eftersom elenergin inte förmår exaltera lika många elektroner då. Men samtidigt är det just i oktober som kvällarna blir riktigt mörka, så att just denna månad (i synnerhet innan återgången till standardtidzon) bjuder på den skarpaste kontrasten mellan neonskyltens ljusstyrka och omgivande ljus.

Blått ute - varmt och ombonat inne.
2011-10-04
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström