Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vilsna tankar

Vad gör man om man inte vågar älska
någon?
Då tiden osäkert inte kan räknas.
Bladet faller ner från trädets gren
då hösten åter är kommen.

Vad gör man då tankar kommer?
Tankar om vad som sker om livet slutar?
Vita arkivet.

Orden svider då hjärtat blöder.
Tårar väller ut då kroppens känsla
inte känns som förut.

Inte många förstår, inte många
kan, inte många orkar.

Vad händer om livets väg tar
slut innan det är fullgjort?
Vad händer om läkare aldrig
lyssnar?
Bara stänger ute och inte bryr sig?

Öppnar det hopp?
Vad händer då modet tappas och
orken inte finns för bot?

Vad sker då med själens rum?




Fri vers av Filosofen2
Läst 239 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-05 20:49



Bookmark and Share


    AA VIP
Du ställer viktiga frågor i dina dikter som är berörande, nakna och dina ord manar till eftertanke.
2011-10-05

  Ari Viklund
Livet är ej ofta, rättvist
Det suger ibland, totalt
2011-10-05

  Seglaren
Föredrar den här texten framför allt romantiskt jag-älskar-dig-svammel här på sidorna. Din text känns sann och utan överdrivna fantasier. Tack för att jag fick läsa.
2011-10-05

    Max Poisé
Viktiga frågor lämnar du på ett eftertänksamt sätt. Gillar detta skarpt!
2011-10-05

    ej medlem längre
Du speglar så mycket frustrerad maktlöshet att det svider att läsa dina ord. Skickligt formulerat och berörande djupt.
2011-10-05
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2