Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen återvändo

skynda skynda snabbt
runt hörnet
dit blåsten fört mitt paraply
i lugnet
där
runt hörnet
i kioskens trygga hägn
fladdrar löpsedlar
med förlängst förglömda
sensationer

butiken nedlagd




Fri vers av vera gade VIP
Läst 364 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2011-10-07 13:15

Författaren vera gade gick bort 2013. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  thyra
Bildrik och lärorik! Tänker då på orden! Fint!
2011-10-14

  Arja Söderfeldt
Jag kan se det. Hoppas du fick tag på paraplyet också! :-)
2011-10-07

    ej medlem längre
den här e mums, korta krispiga
rader där man kan se hela
scenen glasklart för sin inre
blick. och det dråpliga slutet, där
strax innan, ordet "förlängst" dyker upp
som ett längre fordon nästan, och betyder
för länge sen typ. (fick slå upp
det via nätet) tätt följt av ordet
"förglömda" - =assonans.
sammantaget hela dikten;
varierade rytmer som tillsammans
funkar mycket väl. bokmärkningen
ligger nära till hands!
2011-10-07
  > Nästa text
< Föregående

vera gade
vera gade VIP