Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till en vän som behövde min hjälp idag

Lycklig jag kunde hjälpa en kille i nöd idag.
De på soc ville inte låta honom ringa, trots de har många telefoner, som de tom håller hårt i hand.

Mitt hjärta skars sönder, då jag insåg hur illa livet kan te sig på en sekund.
Då jag lämnade la kontoutdraget till ansökan i brevlåda, så hörde jag samtalet med kvinnan i receptionen. Hon påstod telefonen, som står för klienterna, så de kan ringa mottagningen och be om hjälp, var på lagning... Tror inte det va!!!

"Känner inte jag igen dig?" Kom frågan från en dyngsur kille.
"Jo, jag minns dig," svarade jag.
"2007 mötte jag dig här."
" Det stämmer," sa jag.
Mindes med ens alla samtalen då vi ätit tillsammans i caffeterian. Mindes även hans långa resa.
Aldrig jag ville se på då en vän till rök med.

Denna killen har tagit sig så långt från skiten! Varför kan man inte bara ställa upp? En annan tjej, jag pratade med, visade sig vara intresserad av mina dikter.
Det blev ett möte idag med två människor från olika situationer, som av olika skäl mår dåligt.

Efter moget övervägande, insåg jag att den enda som kunde rädda killens liv just i denna sekund var JAG... Han hade ingen möjlighet att ringa från någon. Blir så ledsen och besviken då jag inser hur illa många har det.

"Ring!"
"Jag vet inte om hon finns där!"
"RING!"
"Åhå, tack."

Efter en liten stund kom han tillbaka, klappa mig på axeln och sa tack många gånger...

Akutboende, en säng ett rum och kala väggar.
Bättre än att bo på gatan, men ändå... Så trist att vissa faller så djupt, utan att någon enda själ ser, hör eller ens vågar möta!

Jag önskar så Jultomten att denna killen får en bra start igen!
Ge honom en ny chans...
Han har varit så driftig!
Har sett honom många gånger.
Drömmarna många och jag kan de alla på mina fem fingrar.
Låt inte detta liv släckas..
Tillåt att han får ett liv hans dröm säger!

Gode GUD
Ge honom styrka
möt drömmen och drömmarna
låt det gamla vara
visa din styrka

Glöm inte bort honom!




Fri vers av Filosofen2
Läst 206 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2011-10-10 22:07



Bookmark and Share


  Anna*
Du är bönesvaret till dina egna böner men det är också fler som behöver se och ta emot människor som far illa. Om alla ser någon så blir alla säkerligen sedda! Du har ett mycket gott hjärta, min vän! <3
2011-10-10

  Johan Bergstjärna VIP
En djupt medkänslig och solidarisk text av en mycket fin människa!
2011-10-10

    ej medlem längre
DU kan vara Guds svar på DIN bön om hjälp till HONOM
2011-10-10
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2