Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

haiku

 

morgontät dimma
dricker stilla ur viken
en eka viskar

 

det mörka passage
där tunnelbanan börjar
ryker av midnatt

 

ljudlöst växer björken
över stadens tak
snöblint sövande




Bunden vers (Haiku) av Daniel_78 VIP
Läst 467 gånger och applåderad av 22 personer
Publicerad 2011-10-11 22:04



Bookmark and Share


    Ola L
1. morgondimma, kommatecken passar inte i haiku
de två sista raderna är för abstrakta, även om det är fint att dimman
dricker ur viken . men det skapar ingen känsla. kan en eka viska?

2. är trevlig


3. snöblint sövande den raden säger mig eller ger mig ingenting

ola
2011-10-18

    ej medlem längre
Dessa gillar jag. Särskilt den sista bereder mig stor njutning att läsa.
2011-10-15

  Catharina Edin VIP
gillar dessa tre -
2011-10-12

    Rolf Zandén
Mycket sköna gillar speciellt den första skön stämning.
2011-10-12

  Anna*
Mycket tänkvärda och talande haikudikter! Det har du gjort bra!
2011-10-12

  Ingela Svenson VIP
du skapar bilder, snyggt!
2011-10-11

  Ronny Berk
trevliga haiku, speciellt intressant med ekor som viskar, men klart, när dimman driver in så gäller det att tala i tystnaden
2011-10-11

  Bodil Sandberg
Enormt fina stämningsfulla haikus!
2011-10-11
  > Nästa text
< Föregående

Daniel_78
Daniel_78 VIP