" />
Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Taggad som "ideström"




Recuerdos de Oro (Minnen av Guld) (Tema Ideström)

 

Oro är en känsla

och på spanska betyder det

guld

Oro är en provins

i Papua Nya Guinea

Det är en flod i Sibirien

Oro är även en komponent

i mekaniska armbandsur

som motsvarar pendeln

i större modeller av tidvisare

Oro kan även vara en

krona av halm

Så Oro kan vara olika saker

för olika människor

Men det egna minnet av Oro består

Det glimmar i olika nyanser

från halm till guld

från solnedgångar

över floden där borta

till majsfälten

i den där

provinsen

Och det finns ingen oro

för vad vi

minns

sen 

 




Fri vers av Gunnar Ideström
Läst 287 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-10-13 08:23



Bookmark and Share


  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Mycket vackert.
Och - kan det vara så att jag bidrog med lite inspiration?
När ORO blir GULD:
http://www.poeter.se/viewText.php?textId=1367468

2011-10-13
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Ideström
Gunnar Ideström