Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag har en stor vision

Lyssna på dina drömmar
visioner och låt tåget fara
mot framtiden.

Framtidens framtid
kommer att komma, bara lugn,
men innan den kan infinna
sig behöver vi finna våra
ideal.

Jag har en dröm
Jag har en vision

Det kan ingen ta ifrån mig

inte mina kunskaper heller
eller känslor



Tiden mjuknar upp oss
visslar lite vilt i våra öron
Tidens virvel snurrar inte så
fort, eftersom många låter
sina öron stängas.



Snart klär vi ut oss, lägger
massa pengar på dresser vi
tycker vi behöver

trots vi egentligen firar

Alla helgons helg



Snart är julen här
och då jublar affärerna som
ruinerar alla

Sen kommer nyår och då
köps skumpa, lilla dressen
och håret läggs allt för glam
Inte glöms väl hummern?


De fattiga får titta på då de rika
vältrar sig i alla de behov affärerna
ger.

Någon eftertanke finns inte
då allt finns i hemmen.

Den hemlöse vandrar ständigt ensam
utan någons omtanke.

Tänk om man skulle köpa julklappar
till dem, göra skinka och annat så
julen kan firas av dem med.

För hemlösa glöms bort då kylan biter hårt.
Det heter dem är lika mycket värda som oss,
men är dem de?

Jag sätter mig bredvid en hemlös om jag behöver vila,
ser ingen skillnad. Visst stanken slår emot mig, men
vad gör det?

Bara ett enda ord som har du vantar?
Kan räcka...

Då jag pyntar till jul tänker jag alltid på ensamma
utsatta och hemlösa.

Snart sjungs julsånger. Men är det någon som tänker på
vad de betyder?

Nu tändas tusen juleljus
är en sång jag sjunger redan.
Ber en bön att alla ska få sova
gott.

Amen





Fri vers av Filosofen2
Läst 203 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2011-10-13 23:24



Bookmark and Share


  Junitvillingen
Vi borde alla stanna upp för att reflektera både över varför vi firar högtider + att det faktiskt finns de som går i trasiga kläder och skor utan slantar till julmat & klappar, påskmat osv...men det räcker inte med tankar inom, varför inte göra slag i saken och öppna hemmets dörr för någon utstött, eller överraska en person som inte har allt det där som de flesta av oss har, med en korg som innehåller både nyttigheter och något sött litet paket? Även jag har den vision du så fint skriftar om - men det behövs mer än så från både dig, mig och många fler och det är: handling! *Kram*
2011-10-14

  Sofhia Wirström
berörande dikt..alla behöver stanna upp, se vilka skillnader det finns i samhället.
2011-10-14

    AA VIP
Tänkvärt. Det är viktigt att göra skillnad.
2011-10-14
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen2
Filosofen2