Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mina åldrar

Jag närmar mig sjuttio
Men jag är inte bara
en gubbe med cancer
Inom mig finns också
tioåringen som
spelade fotboll och
läste böcker med
samma intensitet

Tjugoåringen som
såg livets alla
möjligheter som
ett dukat bord
(så var det på
sextiotalet)

Trettioåringen som
trodde att den nya
familjen skulle
vara livet ut

40-åringen - skild
och olycklig och mitt
uppe i en allt mer
meningslös karriär

50-åringen, avhoppad
och inne i ny karriär
som missbrukare, tjuv
och knarklangare


60-åringen, fast
i träsket och med
bara döden att
se fram mot och
som nyss knarkat bort
sitt livs stora kärlek

65-åringen, räddad
från knarket och
döden av en sons
sjukdom och död

Och nu, försonad
med mitt förflutna
och tillvarons nycker
är jag en gubbe

Men en gubbe som
lever med och i
alla sina åldrar




Fri vers av ghost
Läst 447 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2011-10-17 10:37



Bookmark and Share


  Anna*
Fantastisk sammanfattning av ett liv som stämmer till eftertanke och berör. Applåderar
2011-10-17

  Tor-Björn Fjellner (Mr T)
Som en rysk trädocka, liksom...
2011-10-17

    Jane S VIP
Så här skrev jag en gång: "DINA ÅLDRAR: bevara alla små, bevara alla med ton, bevara allihop, i en och samma person"
2011-10-17

  chrissie
fantastiskt fångat.
kusligt dock att ett liv kan rymmas på så få rader,,,,
2011-10-17

  Kalle.O
Grattis till placeringen:)
2011-10-17

    Pieces of a puzzle
Tjusigt värre.
Applåd!
2011-10-17

  Kalle.O
Håller med nedanstående talare.
Bokmärker...
2011-10-17

  Herr Funderare
Totalt och helt underbar text!!
Kunde man ge dig mer än applåder, hade jag velat ha en knapp, där det står "Stående ovationer"

Bra!!
2011-10-17
  > Nästa text
< Föregående

ghost
ghost