Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Steninge

 

vinden ligger på från havet och sliter i mitt hår

tidvattnet gröper ur stranden och för jorden med sig ut

i gengäld lämnas drivved bland stenar och skrevor

försiktigt går jag

bland slipprig tång och kisar mot solen

det skummar vita gäss och luften smakar saltstänk

jag tar mig fram steg för steg

genom de rum som gärdesgårdarna bildar -

en lekstuga för strandskator och tärnor

om jag halvt blundar kan jag se

de får och russ som betat här i sommar

de är nu skuggor som blandar sig

med dvärgväxta enar och tallar

och jag saknar dem

 

det är höst

och gräset har förlorat sin näring




Fri vers av lisa"puzzle"svensson
Läst 512 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2011-10-17 12:51



Bookmark and Share


    ADI Nehlin
vacker..lite vemodig..tyckte mycket om
2011-11-08

    ej medlem längre
Tack för den fina utflykten!
2011-10-21

  tom boreland
precis så, men glöm inte
en sväng bortåt särdal
och byn i havet
och den gamla
sjöräddningsstationen
härlig text
2011-10-21

  Anna*
Vackert! Det är så att man kan se det framför sig!
2011-10-20

    Annika J
Den här texten blev verkligen bra, man ser det framför sig!Tycker om textens rytm, som liksom vandrar framåt!
2011-10-17

  Ex¤animo
mycket bra, applåder! En direkt u p p l e ve l s e.
2011-10-17
  > Nästa text
< Föregående

lisa
lisa"puzzle"svensson