Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Följeslagaren

Viner över sommarängen du vintervind
Som girlander av stelnad is omfamnar du solens andetag
Som en vinande piska slog du rosor och lind
Långsamt och obevekligt skapas intets gråbleka sarkofag

Eoner av cykler visar all din makt
Din förmultnande makt över ungdomens behag
Hur du även kuvar solens prakt
Gör den vackra till åldring och den starke till svag

Längtan och fruktan följer med dig min sköna
Men inte ens din lättjefulla skönhet kuvar tidens lag
Du dansar medan jordens barn av lidande stönar
Du skrattar och leker men även du kommer att dö en dag

Viner över sommarängen du vintervind
Som girlander av stelnad is omfamnar du solens andetag
Som en vinande piska slog du rosor och lind
Långsamt och obevekligt skapas intets gråbleka sarkofag




Bunden vers av Armo
Läst 567 gånger och applåderad av 31 personer
Publicerad 2011-10-19 13:46



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bravo!
2013-11-07

    Han som går långsamt i regnet
vacker diktning, som sköljande varmt vatten
2012-09-07

  ResenärGenomLivet VIP
Innehåller mycket att tänka på...förgängligheten...
2012-07-31

  Elinsomalltid
Ordkonstnär!
2012-02-11

  Anoo Niskanen VIP
Vacker!
2012-01-10

    lory
helt underbart..så poetisl..lyriken sprudlar
2011-12-21

  lodjuret/seglare VIP
En minst sagt spännande text som krävde minst en och en halv läsning för att fatta det inte var ren smörja fast det först var väldigt likt just det. Sedan tyckte jag mig förstå. Trenne rosor av di röda, förtjänte den.
2011-12-14

  frantic
du skriver så bra..
om allts förgänglighet
tiden evigt närvarande
speglar kontraster så starka
och ingen slipper undan..

skickligt diktat..
applåder!!
2011-10-20

    ej medlem längre
*avancerad
2011-10-19

    ej medlem längre
oj. avanceras poesi..
nästan rytm, i mina ögon sett..[läst]..
väldigt många vackerbeskrivningar..
gillar hur du drar ut på meningsbyggnader
för långsamhetens lov.. så att säga..
2011-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Armo
Armo